Szolgáltatások

Fém- és lemezfeldolgozás az ipar és a kereskedelem számára

Kiváló minőségű fém- és lemezfeldolgozás pontosan az Ön igényei szerint.

Fém- és lemezfeldolgozás a Tónus Kft-nél
Szolgáltatások

Lemezfeldolgozás a tervezéstől a gyártásig

Korszerű gépparkunkkal a lemezfeldolgozási szolgáltatások széles skáláját kínáljuk házon belül - beleértve a lézervágást, a lyukasztást, a hajlítást és a hajtogatást, a hegesztést és a felületkezelési eljárásokat. A műszaki hozzáértés, a szilárd csapatmunka és a jó szervezés a professzionális és magas színvonalú megoldások elengedhetetlen elemei. Nemcsak a kis- és középszériás szerelvények gyártására, hanem egyedi alkatrészek gyártására is szakosodtunk.

2002-es alapításunk óta folyamatosan fejlesztettük vállalatunkat, és ma már több mint 80 alkalmazottnak kínálunk stabil munkahelyet.

A Tónus Kit alkalmazottja egy érintőképernyős eszközt kezel egy fémmegmunkáló gépen.

Szolgáltatásaink a lemezfeldolgozás területén

Lézervágás

A lézervágási szolgáltatások széles skáláját kínáljuk az Ön egyedi igényeinek megfelelően.

A következő gépeket használjuk:

 • Szálas lézervágó gép
 • CO2 lézervágó

Hegesztés

Cégünk a hegesztési szolgáltatások széles skáláját kínálja Önnek. 600 m2-es hegesztőüzemünkben tizenegy teljes munkaidőben foglalkoztatott, megfelelő minősítéssel rendelkező, szakképzett munkatárs dolgozik.

Fémlemez hajlítás és hajtogatás

A hajtogatógépeket arra használják, hogy meghatározott hajlítási szögű fémlemezeket alakítsanak ki. A hajlítási eljárásokra elsősorban a lakásépítésben, az építőipari lemezek és profilok alkalmazásánál van szükség. Az egyes részek csavaros összekötéséhez vagy szegecseléséhez előzetesen megfelelő furatokat kell készíteni; alternatívaként ezeket a lézervágás során is el lehet készíteni.

Gépparkunk a következő hajtogatógépeket foglalja magában:

 • Vimercati
 • TrumaBend
 • Beyeler
 • Hesse

A fémlemezek 3000 mm szélességig hajlíthatók 125 tonna erővel.

Egy fém alkatrészt meghajlítanak egy gépben.

Lyukasztás

Akár összetett formákra, akár bonyolult mintákra van szüksége, eredményeink kielégítik Önt.

A Trumpf Trumatic 3000 lyukasztógépünkkel 0,5 mm és 3 mm közötti fémlemezeket dolgozunk fel fekete lemez, rozsdamentes acél, réz vagy polikarbonát lemezekből.

Fémlemezeket dolgozunk fel 0,5 mm-től 3 mm-ig fekete lemez, rozsdamentes acél, réz vagy polikarbonát lemezekből.

Standard szerszámainkkal a perforált lemezek gyártására specializálódtunk, de különböző speciális lyukasztószerszámokkal is rendelkezünk. További információért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Trupunch 3000 ipari gép a Trumpf-tól a Tónus Kft.

Érdeklődjön még ma és profitáljon tapasztalatainkból!

Több mint 20 éve vagyunk a nagy kereskedelmi és ipari vállalatok partnerei - örömmel várjuk, hogy hamarosan Önt is ügyfélként üdvözölhessük.

Egy kék overallos alkalmazott kezeli a nagyméretű ipari lézervágó gépet a Tónus Kft. gyártócsarnokában, a háttérben fémlemezek.

Gyakran ismételt kérdések

Válaszokat kaphat a lemezmegmunkálással kapcsolatos gyakran feltett kérdésekre, és többet megtudhat a Tónus Kft. szakértelméről ezen a területen.

Mi az a lemezmegmunkálás?

A lemezmegmunkálás különböző gyártási folyamatok sorozata, amelyek során a különböző anyagú és vastagságú lapos lemezeket a kívánt formára alakítják. A kívánt termék funkciójától és a megrendelő igényeitől függően készülhet például alumíniumból, acélból, műanyagból vagy más alakítható anyagból. A lemezmegmunkálás során számos módszert és technológiát alkalmaznak. A leggyakoribb technológiák közé tartoznak a különböző vágási, hajlítási, fúrási, marási, hegesztési és felületkezelési eljárások.Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

Mi az a fémlemez?

A fémlemez egy lapos vagy sík anyag, amely gyakran fémből készül, és különböző vastagságban és méretben kapható. Ezek a lemezek lehetnek késztermékek vagy nyersanyagok, amelyeket különböző lemezmegmunkálási eljárásokkal a kívánt alakra, méretre és funkcióra alakítanak. A lemezek különböző paraméterekkel állnak rendelkezésre, és a kiválasztott fém típusa és vastagsága a felhasználási céltól függ.

Milyen típusú fémlemezek léteznek?

 • Acéllemez
 • Alumínium lemez
 • Rozsdamentes acéllemez
 • Titán lemezek
 • Horganyzott lemezek

Mely fémek a legalkalmasabbak a lemezmegmunkáláshoz?

A következő fémek a legalkalmasabbak

 • Szénacél
 • Rozsdamentes acél
 • Alumínium
 • Réz

Az összes említett fémhez kínálunk lemezmegmunkálást.

Mennyibe kerül a lemezmegmunkálás?

A fémlemezek megmunkálását számos iparágban széles körben alkalmazzák, és jelentős hatással van a végtermék minőségére és hatékonyságára. A megmunkálás költségei nagymértékben változnak, és számos tényezőtől függnek. Ezek közé tartoznak:

 • Anyag
 • A végtermékek kívánt minősége
 • Mennyiségek
 • Hulladék és selejtezés
 • Gép- és munkaerőköltségek

Szakértőink az Ön egyedi igényei alapján személyre szabott ajánlatot készítenek. Vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen válaszolunk kérdéseire!